Servicedocumenten

De Lovens Explorer digitale gebruikershandleiding: bekijk hem hier.

 

Download hieronder de handleidingen van de accessoires voor de Lovens Explorer:

 

Meer weten over de Kiox Display van je Lovens Explorer? Download hier de Bosch handleiding.

Heb je een Lovens aangeschaft? Registreer dan jouw bakfiets. Zo blijf je op de hoogte van eventuele belangrijke mededelingen, terugroepacties en ander relevant nieuws over Lovens.

Veelgestelde vragen

Wij werken samen met een selectief netwerk van fietswinkels in Nederland en België. Een demomodel van de Lovens Explorer kun je op de winkelvloer bewonderen.

Vind jouw Lovens winkel.

Wij werken samen met een selectief netwerk van fietswinkels in Nederland en België. Een demomodel van de Lovens Explorer kun je op de winkelvloer bewonderen en je kunt geheel vrijblijvend een testrit maken.

Vind jouw Lovens winkel.

Je kunt eveneens de Lovens showroom en fabriek in Beverwijk een bezoekje brengen. Plan via de oranje button een afspraak in op een van de beschikbare tijdstippen, dan weten we dat je komt. Het bezoekadres is Beveland 2, 1948 RA in Beverwijk.

 

 

Jazeker! We zijn druk bezig met de ontwikkeling van een assortiment aan Lovens accessoires, die onder andere bestaat uit:

 • Luxe beschermhoes met Lovens logo €149,95
 • Dagrijverlichting LED-unit €129,95
 • MaxiCosi adapterset  €149,95
 • Voorbankje (bruin of zwart) €179,95
 • GPS anti-diefstal module inclusief 1 jaar premium data €199,95 (in oktober actief)
 • Regenhuif €299,95
 • Bagagedrager (in 2022, prijs nog onbekend)

We verwachten de eerste accessoires in het najaar van 2021 te kunnen leveren. Houd de website en onze social media kanalen in de gaten voor het laatste nieuws.

GPS module en anti-diefstalbeveiliging

Bij een Lovens bakfiets met ingebouwde GPS-module, heb je via de smartphone app altijd inzicht in de locatie en status van jouw Lovens Explorer. In de app vind je al je gereden ritten terug, hoe vol de accu is, hoeveel inspanning je hebt geleverd, deel je jouw locatie met vrienden en meer. Voor het GPS-systeem is een data-abonnement nodig. Het eerste jaar krijg je gratis bij aanschaf van een Lovens. Na een jaar kun je het abonnement zelf verlengen of beëindigen.

 

Anti-diefstal- en schadeverzekering

Optima Cycles B.V., het moederbedrijf van Lovens, werkt momenteel aan een propositie waarbij de bakfiets via de app te verzekeren is. Tot die tijd kun je de fiets buiten de app om verzekeren. Je ontvangt via de app een push bericht, zodra de propositie gereed is.

 

De installatie

Om gebruik te kunnen maken van de Lovens app, zet je de volgende stappen:

 • Download de Lovens app op jouw smartphone via de Google Play Store of App Store.
 • Registreer jouw Lovens met de IMEI code en het framenummer. De IMEI code bevindt zich op een sticker op het frame, achter de accu. Het framenummer vind je op de achtervork.
 • Registreer jezelf door het aanmaken van een account + login. Voeg een of meerdere Lovens Explorers toe.
 • Na installatie kun je een jaar lang gratis gebruikmaken van een data-abonnement. Voordat het abonnement afloopt ontvang je een melding om het te verlengen.

 

Functionaliteiten van de app

De app heeft verschillende functionaliteiten, waaronder:

 • Locatie =  bekijk of deel je Lovens Explorer locatie, creëer geofences om de beweging van je Lovens Explorer te monitoren.
 • Gezondheid = bekijk de verbruikte calorieën, afstand, snelheid en vergelijk dat met andere Lovens-rijders.
 • Fiets = controleer je Lovens Explorer met het digitale slot, de batterijstatus, de connectiviteit en selecteer een dealer voor service of reparatie.
 • Crash detectie = laat bij ongevallen een contactpersoon een melding hierover ontvangen.
 • Notificaties = ontvang push berichten als je de beweging van je fiets wilt monitoren.
 • Digitaal slot = via de app kun je de fiets digitaal vergrendelen. Als het systeem wordt aangezet met het digitale slot actief, verschijnt de melding “tot ziens” en zal de Lovens Explorer weer uitschakelen. De communicatie van de app naar de fiets loopt via internet, vergrendelen en ontgrendelen kan daardoor tot 2 minuten duren. Los van deze functie is het systeem met het Bosch Kiox scherm te vergrendelen. Dit is een betaalde app van Bosch en staat los van dit systeem.

 

Privacy en datagebruik

 • Door het gebruik van de app worden gegevens verwerkt van jou, je fiets, het gebruik van je Lovens bakfiets en het apparaat waarop je de app hebt geïnstalleerd. Op gegevens die direct of indirect tot jou herleidbaar zijn is de wet Bescherming Persoonsgegevens van toepassing.
 • De data wordt niet verhandeld of voor commerciële doeleinden gebruikt door derden die niet met Optima Cycles verbonden zijn.
 • Data wordt, naast de opslag op je apparaat, bewaard in de database van Conneqtech B.V. in Nederland en voldoet aan de wettelijke beveiligingseisen.
 • Data blijft opgeslagen zolang je het account niet opheft.
 • Meer details over privacy en datagebruik lees je in de Privacy Policy in de Lovens app.

Het is dadelijk mogelijk om een fietswinkel uit te kiezen waar je de Lovens Explorer kunt ophalen, of, afhankelijk van de winkel, thuis kunt laten afleveren. Houd deze website in de gaten voor meer informatie.

Ja, dat kan. De lease-mogelijkheden van Lovens vind je binnenkort op deze website.

Je kunt ons tijdens kantooruren bereiken via 0251 – 26 12 22 of stuur een mail naar info@lovensbikes.com. Dan reageren we spoedig op jouw bericht.

Meer weten over Lovens?

Mail dan naar info@lovensbikes.com of bel naar 0251 – 26 12 22.